Miskolci ellenőrökre támadt két utas, miután kiderült, hogy nincs jegyük

Megosztás

Legutóbb januárban számoltunk be olyan esetről, ahol miskolci jegyellenőrök estek áldozatuk bliccelő, vagy egyszerűen csak agresszív utasoknak. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak minden esetben következményekkel jár. A napokban a Miskolci Járási Ügyészség két férfi ellen emelt vádat, akik még tavaly májusban bántalmazták az MVK alkalmazottait.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. május elején, délután, két férfi utazott a miskolci villamoson, amikor a jegyellenőr többszöri felszólítása után kiderült, hogy nincs menetjegyük. A megállóban a férfi intézkedni akart, azonban az egyik vádlott az ajtóban álló sértettet alkarjával arrébb tolta és kilökte a szerelvényből. A sértett elvesztette az egyensúlyát, és a vádlott ruházatába kapaszkodott, ekkor a másik elkövető többször ököllel az arcát és a fejét megütötte, majd a társa is megütötte.

A sértett próbált védekezni, lehajtotta a fejét. A segítségére igyekezett a kolléganője, aki az egyik férfit vállánál fogva próbálta eltolni, aki viszont ököllel a fülére ütött.

A jegyellenőrök – akik közfeladatot ellátó személynek minősülnek – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség a különös visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, büntetlen társával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek